Viruși pe computer sau de ce a început să se blocheze laptopul dumneavoastră?

Date20/03/2023 Views245 Comments0

Autorul articolului:

Александру Одобеску

Administrator

Adesea se întâmplă ca atunci când cumpărați un dispozitiv nou, după un anumit timp, performanța sa scade dramatic, nu numai că împiedică o navigare confortabilă pe internet sau la locul de muncă, dar poate duce și la supraîncălzirea elementelor de pe dispozitiv, care pe termen lung se retrag din muncă și sparg placa de bază.

Problema este relevantă pentru cei care navighează în mod constant pe Internet și utilizează software piratat (descărcat online gratuit fără înregistrare și sms). De ce este periculos să descărcați diferite tipuri de software de pe site-uri noname, de multe ori se întâmplă că programul care costă bani este piratat și dat gratuit, dar așa cum se spune brânza gratuită numai într-o capcană de șoareci ca un cadou cu un program gratuit veți obține un virus, unul dintre cele mai populare până în prezent – este minerul ascuns.

Minerii sunt programe care folosesc resursele de calcul ale computerului dumneavoastră pentru a genera noi blocuri în blockchain-ul criptomonedelor. Pur și simplu, dispozitivul dvs. devine un venit suplimentar (online gratuit) pentru creatorul virusului.

Cum să identificați un miner pe un laptop

  1. Monitorizați activitatea CPU și GPU

Minerii consumă o cantitate mare de resurse CPU și grafice, astfel încât este posibil să observați o creștere bruscă a încărcării CPU și a unității de procesare grafică (GPU) în cazul în care un miner rulează. Puteți utiliza utilități precum Task Manager în Windows sau Activity Monitor în macOS pentru a monitoriza activitatea CPU și GPU.

2. Căutați mineri în lista de procese în curs de desfășurare

Dacă pe laptop rulează un miner, acesta va apărea în lista de procese în curs de desfășurare. Pentru a găsi mineri, puteți utiliza utilități precum Process Explorer în Windows sau Activity Monitor în macOS.

Există un detaliu important care face ca acest lucru să fie complicat, majoritatea minerilor sunt concepuți să se închidă imediat ce deschideți „Task Manager”, încercați să rulați o sarcină grea pe dispozitivul dvs., luați de exemplu jocul Cs:Go, unde este mai ușor de urmărit. Intră în joc și pornește Fps-ul de afișare, ține minte numărul, fără să părăsești jocul rulează „Device Manager” și intră din nou în joc, dacă ai un miner Fps-ul tău va crește în cazuri rare cu 5-10 fps, iar în cel mai rău scenariu cu 50-80, în cel mai rău caz pentru că minerul nu este ceremonios și se hrănește din dispozitivul tău cât mai mult posibil, stoarce tot sucul

3. Verificarea listei de servicii în funcțiune

Minerul poate fi pornit ca un serviciu care rulează în fundal pe laptopul dumneavoastră. Puteți utiliza utilitarul Services în Windows sau launchctl în macOS pentru a verifica lista serviciilor care rulează.

Mineritul de criptomonede pe un laptop poate cauza blocaje din mai multe motive:

  1. Încărcare mare a procesorului și a plăcii grafice. Mineritul de criptomonede necesită multă putere de procesare, astfel încât componentele laptopului, cum ar fi procesorul și placa grafică, vor funcționa la sarcină maximă. Acest lucru poate duce la supraîncălzire și la încetinirea laptopului.
  2. Limitări de energie. Laptopurile au deseori o putere limitată, astfel încât un laptop poate rămâne rapid fără energie sau se poate supraîncălzi atunci când mineritul are o sarcină mare.
  3. Lipsa de memorie RAM. Mineritul de criptomonede necesită, de asemenea, o cantitate semnificativă de memorie RAM, așa că, dacă laptopul nu are suficientă memorie RAM, acest lucru poate duce la înghețarea acestuia.
  4. Setări de minerit suboptime. Unele programe de minerit pot avea setări suboptime, ceea ce poate cauza înghețarea laptopului

Cum pot dezinstala minerul de pe dispozitivul meu?

Așa că ajungem la întrebarea principală, cum să o eliminăm până la urmă.

În cel mai bun caz, l-ați putea găsi în Task Manager și ați putea folosi opțiunea „Open file” din Task Manager pentru a-l elimina manual, dar în cel mai rău caz va trebui să vă distrugeți sistemul de operare.

Specialiștii noștri vă vor ajuta să reinstalați Windows sau Linux pe computerul sau laptopul dvs.

Cum îmi protejez laptopul sau computerul de viruși?

Antivirusul sau orice alt program care vă garantează securitatea, de foarte multe ori ratează astfel de viruși, deoarece hackerii care creează viruși nu stau locului și ocolesc în mod constant protecția antivirus, nu are rost să se bazeze pe ei, ci să se protejeze de site-urile care pot provoca daune pe care le pot face.

Încercați să începeți să cumpărați software sau jocuri, da, sună neprofitabil, dar nu uitați că, cumpărând un software sau un joc de pe Internet, nu numai că vă protejați dispozitivul, dar sprijiniți și autorul programului sau jocului, care, la rândul său, a lansat actualizări permanente, pe care le-ați primit deja gratuit.

Ce părere aveți despre aceasta, ne vom bucura să vedem comentariile dumneavoastră, ele sunt gratuite și datorită acestora vom publica din ce în ce mai multe sfaturi utile.


Date20/03/2023 Views245 Comments0

Автор статьи:

Александру Одобеску

Administrator

Ai nevoie de o consultare?

    Позвонить