Telefonul dumneavoastră nu pornește? Soluții cheie

Date02/05/2023 Views354 Comments0

Autorul articolului:

Александру Одобеску

Administrator

Atunci când telefonul nu pornește, poate fi extrem de frustrant și stresant. Este posibil să pierdeți accesul la contacte, mesaje și alte informații importante. Cu toate acestea, există o serie de motive pentru care telefonul dvs. poate să nu mai pornească și posibile remedii. În acest articol, vom analiza principalele cauze și vom sugera posibile soluții.

Ce poate face ca telefonul meu să nu pornească?

Rămânerea fără baterie

Este posibil ca telefonul dvs. să nu pornească din cauză că bateria s-a descărcat complet. În acest caz, trebuie să conectați telefonul la un încărcător și să așteptați până când acesta este complet încărcat. De obicei, încărcarea nu durează mai mult de 1-2 ore. Dacă și după aceea telefonul tot nu pornește, s-ar putea să se datoreze unei alte probleme, verificați și cablul de încărcare, de multe ori se întâmplă ca acesta să fie deteriorat și pur și simplu să nu mai ofere încărcare.

Baterie deteriorată

Dacă bateria telefonului dvs. este deteriorată, aceasta ar putea face ca telefonul să nu pornească. În acest caz, va trebui să înlocuiți bateria. De obicei, înlocuirea bateriei poate dura câteva ore și este mai bine să lăsați profesioniștii să o înlocuiască.

Buton de alimentare deteriorat

Dacă butonul de alimentare al telefonului este deteriorat, acest lucru poate face ca telefonul să nu pornească.

Probleme de software

Uneori, este posibil ca telefonul dvs. să nu pornească din cauza unei probleme de software. Acest lucru se poate datora unei actualizări de sistem, unei defecțiuni a sistemului de operare sau altor probleme. În acest caz, ar trebui să încercați să reporniți telefonul, să efectuați o resetare sau să reinstalați sistemul de operare. Înainte de a efectua aceste acțiuni, ar trebui să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor importante, pentru a nu le pierde.

Cum îl pot repara singur?

Este posibil ca telefonul dvs. să fie pornit, dar să fie închis, caz în care încercați să forțați o repornire a telefonului:

Cum să reporniți forțat smartphone-ul Android

Pentru a reporni dispozitivul, procedați după cum urmează: Țineți apăsat simultan butonul de pornire și tasta de reducere a volumului timp de 10-15 secunde. La unele modele de telefoane Android, poate fi suficient să țineți apăsat pur și simplu butonul de pornire timp de câteva secunde. Există, de asemenea, posibilitatea ca dispozitivul dvs. să fie repornit folosind alte taste. În cazul în care niciuna dintre aceste acțiuni nu funcționează, puteți găsi instrucțiuni despre cum să reporniți forțat modelul de dispozitiv căutând online.

Cum să reporniți forțat iPhone-ul dvs.

Dacă aveți un iPhone 8, iPhone 8 Plus sau un model mai nou, sunt necesari următorii pași pentru a vă reporni dispozitivul: apăsați și eliberați rapid butoanele de volum în sus și în jos, apoi țineți apăsat butonul lateral până când pe ecran apare logo-ul Apple.
Dacă aveți un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, pentru a reporni dispozitivul, trebuie să apăsați butonul lateral împreună cu butonul de reducere a volumului timp de 10 secunde sau mai mult, până când logo-ul Apple apare pe ecran.
Iar dacă ai un iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s, iPhone 6s Plus sau un model mai vechi, pentru a reporni dispozitivul trebuie să apeși butonul Home împreună cu butonul lateral timp de 10 secunde sau mai mult până când apare logo-ul Apple.

Resetați la setările din fabrică

Dacă smartphone-ul dvs. nu răspunde după ce încercați să îl porniți sau dacă ecranul se aprinde, dar dispozitivul nu pornește, puteți încerca să resetați la setările din fabrică cu ajutorul butoanelor hardware.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că, în timpul procesului de resetare a sistemului, este posibil să vă pierdeți datele personale, care nu au fost sincronizate cu serverul. Prin urmare, dacă vă temeți să pierdeți informații importante, este mai bine să vă abțineți de la această operațiune.Cum să resetați iPhone-ul la setările din fabrică

În primul rând, conectați telefonul la computer cu ajutorul cablului original. Dacă aveți instalat macOS Catalina, lansați Finder. Dacă aveți o versiune mai veche de macOS sau Windows, rulați iTunes. Dacă iTunes nu este instalat pe computerul dvs., descărcați-l de pe site-ul oficial al Apple.

În continuare, forțați o repornire a iPhone-ului dumneavoastră (a se vedea punctul 1). Când logo-ul Apple apare pe ecranul telefonului, continuați să țineți apăsate butoanele până când apare modul de recuperare.

Apoi, pe ecranul computerului ar trebui să apară o fereastră cu instrucțiuni. Atingeți „Refresh” (Actualizare) și urmați instrucțiunile.

iTunes va descărca software-ul necesar pentru telefonul dumneavoastră. Dacă procesul de descărcare durează mai mult de 15 minute, este posibil ca iPhone să iasă din modul de recuperare. Dacă se întâmplă acest lucru, forțați din nou repornirea și țineți apăsate butoanele până când telefonul revine în modul de recuperare.

Dacă actualizarea a avut succes, telefonul se va porni fără o resetare. În caz contrar, în fereastra iTunes apăsați „Restore” (Restaurare) pentru a reseta la setările din fabrică. Rețineți că o resetare a sistemului poate șterge datele personale care nu au fost sincronizate cu serverul. Așadar, nu uitați să faceți o copie de rezervă a oricăror informații importante înainte de resetare.

Acest manual acoperă aproape toate problemele posibile care ar fi putut contribui la oprirea funcționării telefonului dumneavoastră. Există defecțiuni care sunt mult mai dificil de rezolvat pentru utilizatorul obișnuit, din acest motiv vă recomandăm ca la o posibilă defecțiune să contactați centrul nostru de service pentru a repara telefonul, pentru a nu înrăutăți starea acestuia. Nu uitați că tehnicianul nu va accepta întotdeauna lucrarea dacă telefonul a fost deja reparat de altcineva, deoarece este un risc mare pentru companie ca ultimul reparator al telefonului dumneavoastră să fi stricat și altceva în afară de avaria de bază.


Date02/05/2023 Views354 Comments0

Автор статьи:

Александру Одобеску

Administrator

Ai nevoie de o consultare?

    Позвонить