Laptop-uri Acer. Ce se ascunde sub nume?

Date23/01/2023 Views180 Comments0

Autorul articolului:

Александру Одобеску

Administrator

Toate laptopurile Acer au o serie de caracteristici funcționale și de design. Deci, conectorii audio din toate liniile de computere portabile Acer sunt întotdeauna localizați în centrul marginii frontale a carcasei. Aceasta este o opțiune destul de bună atunci când utilizați căști. Alături de mufele audio din majoritatea laptopurilor Acer noi (la toate modelele vechi de 2 ani sau mai mult) există butoane extrem de utile pentru controlul interfețelor wireless: Bluetooth și Wi-Fi separat. (De remarcat că nu toate acele laptopuri care au aceste butoane au module wireless în sine :(). În față (și aceasta este doar o soluție bună), de regulă, există și un cititor de carduri.
De asemenea, un bonus frumos este prezența în partea dreaptă și inferioară a zonelor panoului tactil cu funcție de defilare. Astfel, defilarea poate fi efectuată atât pe verticală, cât și pe orizontală – destul de convenabil atunci când lucrați cu documente la scară mare, tabele de exemplu. Trebuie remarcat faptul că începe să funcționeze numai atunci când driverul touchpad-ului este instalat corect.
Gama de laptopuri Acer este structurată convenabil. Sunt patru familii în total (Aspire, TravelMate, Extensa și Ferrari), fiecare cu propriile caracteristici. Să le luăm în considerare mai detaliat.

ACER ASPIRE
Cea mai de succes și mai completă linie de notebook-uri Acer de pe piața noastră. Ceea ce este logic: în Ucraina, modelele de casă sunt mult mai populare decât cele corporative – specificul pieței. Numele se traduce literal din engleză ca „strive” sau „strive”.Toate modelele actuale ale liniei Aspire sunt realizate în stilul caracteristic Acer Gemstone: forme mari aerodinamice, culoarea caroseriei gri deschis, capac negru spectaculos cu finisaj lucios și elemente decorative non-standard.

Stilul este potrivit pentru modelele full-size – cu o diagonală a ecranului de 15,4 inchi sau 17 inchi.

Principalele avantaje ale laptopurilor Acer Aspire în comparație cu concurenții direcți sunt două. În primul rând, acestea sunt prețuri mici: modelele Aspire sunt adesea cele mai atractive din punct de vedere al prețului din clasa lor. Acest lucru este valabil atât pentru modelele cele mai accesibile, cât și pentru categoria de preț mediu.
Al doilea plus este caracteristicile mai interesante la un preț fix. De exemplu, dacă pentru colegii de clasă standardul de facto este un hard disk de 120-160 GB și este aproape imposibil să găsești o configurație cu un hard disk mai încăpător, atunci modele similare Aspire pot fi disponibile cu un hard disk de 250-, și uneori chiar hard disk de 320 gigabyte. Același lucru este valabil și pentru memorie și procesoare utilizate și alte componente.
Cu ce ​​nu se poate lăuda Acer Aspire este calitatea matricelor și rezoluțiile mari ale ecranului. Pentru diagonalele 12, 14 și 15,4 inchi, acestea sunt doar standard 1280×800 (WXGA). Majoritatea „semințelor” au o rezoluție ceva mai mare – 1440×900 (WXGA+). Există o singură excepție – Aspire 7720, acest laptop este disponibil într-o configurație cu ecran Full-HD.
Actualul sistem de numerotare pentru linia Aspire, precum și Extensa și jumătate din TravelMates, este destul de simplu și convenabil – spre deosebire de generația anterioară, unde ultima cifră din numărul modelului indica configurația.Numele actual are următoarea formă (de exemplu, Aspire 5920G):
Prima cifră (în acest caz, „5”) indică diagonala ecranului laptopului: „2” – 12 ”, „4” – 14 ” şi aşa mai departe. Pentru Aspire 9920 de 20 de inchi se folosește un 9 pentru a nu deranja mecanismul de contracție.
A doua cifră (în acest caz, „9”) indică performanța laptopului în cadrul clasei. Poate prelua valorile 3, 5, 7, 9 – cu cât numărul este mai mare, cu atât modelul este mai „avansat” în fața ta.
A treia cifră (în acest caz „2”), aparent, este responsabilă de generarea laptopului. În acest moment, toate modelele, cu excepția ultra-bugetului Aspire 5315, au un deuce în numele lor.
A patra cifră din numele tuturor modelelor Aspire, Extensa și jumătate din liniile TravelMate este „0”.

O altă literă poate fi adăugată la sfârșitul numelui modelului. În prezent există două opțiuni: G și Z. Litera „G” indică prezența graficii discrete în laptop (Aspire 5920G, Extensa 7620G); al doilea este despre o configurație simplificată pentru a reduce prețul (Aspire 4720Z, 2920Z).
Configurația specifică în acest sistem de numerotare este dată după numele modelului cu o cratimă. De exemplu, Acer Extensa 5620-1A1G16Mi. Aceste date pot fi, de asemenea, decriptate (de exemplu, Aspire 5920G-302G16Mi):
Primele două cifre (numărul „30”) indică procesorul instalat în laptop: două cifre – un procesor cu drepturi depline (în acest caz, T7300), dacă litera și numărul (de exemplu, „1A


Date23/01/2023 Views180 Comments0

Автор статьи:

Александру Одобеску

Administrator

Ai nevoie de o consultare?

    Позвонить