Cum să-ți reînvii laptopul în 5 minute? Tutorial

Date25/04/2023 Views308 Comments0

Autorul articolului:

Александру Одобеску

Administrator

Înainte de a continua, scoateți sau deconectați de la computer toate dispozitivele externe portabile, cum ar fi dispozitivele USB, imprimantele, cardurile de memorie, cablurile de internet, DVD-urile și alte dispozitive.

Cum pot rezolva o problemă dacă laptopul meu nu pornește?

Dacă lumina de alimentare se aprinde, cablul de alimentare și încărcătorul în sine funcționează, caz în care este posibil să fie nevoie să resetați sistemul.

indicator

Indicatorul de alimentare de pe diferite laptopuri are un aspect diferit; poate fi amplasat lângă butonul de alimentare, pe părțile laterale, în stânga, în dreapta sau în față, ca în exemplul de mai jos.

 

 

 

 

 

 

Dacă lumina de alimentare de pe laptop nu se aprinde, acest lucru se poate datora unei alimentări insuficiente sau unei surse de alimentare defecte, ceea ce poate duce la defecțiuni ale componentelor principale. Vom analiza câțiva pași care vă pot ajuta să rezolvați această problemă.

  1. Verificați conexiunea cablului de alimentare
  2. Trivial, dar uneori ajută – încercați să conectați încărcătorul la o altă priză.

Dacă defecțiunea persistă, treceți la următoarele etape

Verificați conectorul de alimentare

Dacă pe un laptop apare un ecran negru, acest lucru se poate datora lipsei luminii de fundal a ecranului, unui driver de placă video defect, unei plăci video defecte, unei plăci video defecte, unui northbridge defect, unui cablu matrix defect, unui afișaj defect sau unei plăci de bază defecte. Va trebui să treceți la pasul următor pentru a identifica problema.

Efectuați o resetare hardware

Dacă notebook-ul dumneavoastră este echipat cu o baterie detașabilă, scoateți bateria și deconectați adaptorul de alimentare. Apoi, apăsați și mențineți apăsat butonul de alimentare timp de 15 secunde. Apoi reintroduceți bateria, reconectați adaptorul de alimentare și încercați să porniți laptopul.

Dacă laptopul dvs. nu este dotat cu o baterie detașabilă și nu poate fi pornit, repetați pașii de mai sus fără a scoate bateria. Dacă ecranul tot nu se afișează, continuați cu pasul următor.

Dacă laptopul dvs. nu răspunde la butonul de pornire, contactați arron pentru asistență tehnică.

Reinstalați modulele RAM

Scoateți modulele de memorie RAM, din păcate în acest caz fiecare laptop este diferit și prezentarea unui exemplu de scoatere a capacului de acces la RAM s-ar putea să nu vă ajute, în acest caz vă recomandăm să găsiți o soluție pe youtube sau să găsiți pe internet instrucțiunile de acces la RAM pentru modelul dvs. specific.

Scoateți memoria RAM și ștergeți ușor contactele cu alcool, fără a folosi forța. Apoi puneți-o la loc și încercați să porniți din nou, dacă nu se întâmplă nimic, schimbați memoria RAM între ele, în cazul în care aveți doar o singură cartelă, puneți-o în celălalt slot.

Conectați un monitor extern

chargePentru a verifica dacă laptopul funcționează, conectați-l la un monitor extern prin intermediul unui conector HDMI sau VGA și reporniți-l ținând apăsat butonul de pornire. Această verificare este utilă dacă ecranul rămâne întunecat, dar puteți auzi sunetul de funcționare a notebook-ului.

Dacă pe monitorul extern apare o imagine, problema se poate datora unei iluminări de fundal sau a unui driver de placă video care nu funcționează. Dacă acesta este cazul, treceți la pasul următor.

Dacă monitorul extern nu afișează nimic sau dacă notebook-ul produce sunet, dar nu apare nicio imagine pe ecran, este recomandat să contactați Arron pentru asistență tehnică.

 

Utilizați un monitor extern pentru a actualiza driverul plăcii video

Pentru a remedia problema ecranului negru după conectarea unui monitor extern, trebuie să descărcați și să instalați cele mai recente drivere grafice VGA, care pot fi descărcate de pe site-ul web al producătorului laptopului, în secțiunea de drivere sau de asistență. Dacă apar erori în timpul instalării sau dacă ecranul tot nu se aprinde după actualizarea driverelor, este posibil ca problema să fie legată de un afișaj defect, de un panou matricial, de un repetor, de o placă de bază, de un cip video sau de o memorie video. Dacă problema persistă și notebook-ul nu pornește la desktop-ul Windows, vă recomandăm să contactați Arron pentru asistență tehnică, deoarece sunt necesare cunoștințe mai aprofundate și echipament specializat pentru a diagnostica în continuare notebook-ul.


Date25/04/2023 Views308 Comments0

Автор статьи:

Александру Одобеску

Administrator

Ai nevoie de o consultare?

    Позвонить