A usca sau a nu usca? Ce trebuie să fac dacă telefonul meu cade în apă?

Date20/04/2023 Views152 Comments0

Autorul articolului:

Александру Одобеску

Administrator

Un tehnician cu o experiență vastă în repararea telefoanelor, inclusiv a celor deteriorate de apă. El vă va spune ce trebuie să faceți în această situație.

Prima și cea mai importantă regulă este să nu intrați în panică. Mulți oameni fac greșeala de a încerca să pornească imediat telefonul pentru a verifica dacă funcționează sau nu. Acest lucru poate duce la consecințe grave și la distrugerea completă a dispozitivului. Așadar, imediat după ce telefonul a căzut în apă, ar trebui să îl opriți și să nu încercați să îl porniți până când nu sunteți sigur că s-a uscat complet.

Acum să ne dăm seama dacă ar trebui să vă uscați sau nu telefonul. Dacă telefonul dvs. a căzut în apă limpede (de exemplu, în piscină sau în cadă), există șanse ca acesta să se usuce și să fie din nou funcțional. Cu toate acestea, dacă telefonul dvs. a căzut în apă murdară (de exemplu, într-o ploaie torențială), este mai bine să nu riscați și să contactați un centru de service. Apa murdară conține multe particule și contaminanți diferiți care vă pot deteriora dispozitivul.

Dacă vă decideți să încercați să uscați singur telefonul, urmați sfatul meu. În primul rând, trebuie să ștergeți exteriorul telefonului și să îl uscați cu un prosop. Apoi, puteți încerca să uscați telefonul folosind un dulap de uscare sau un uscător de păr la o temperatură scăzută. Dar nu uitați să nu țineți telefonul prea aproape de sursa de căldură pentru a nu-l deteriora. Este mai bine să îl lăsați să se usuce câteva ore sau chiar peste noapte. Nu uitați să verificați dacă telefonul este complet uscat înainte de a încerca să îl porniți.

Dar, așa cum am menționat mai devreme, încercarea de a vă usca singur telefonul nu are întotdeauna rezultatul dorit. Dacă telefonul este prins în apă, cel mai bine este să mergeți la un centru de reparații telefoane. Profesioniștii de acolo vor putea diagnostica dispozitivul și vor putea curăța placa de orice posibilă coroziune și vor putea preveni scurtcircuitele, iar cu cât îl duceți mai repede la un centru de service, cu atât mai ieftină va fi reparația


Date20/04/2023 Views152 Comments0

Автор статьи:

Александру Одобеску

Administrator

Ai nevoie de o consultare?

    Позвонить